Először olaszost írtam elnevezéshez, de aztán nem akartam így minősíteni, hátha csak nekem olyan ízesítésű. Roppant egyszerű és fenséges!
Mosogatás kímélő és gyors, ráadásul mindenkinek ízlik, kell ennél több!
Hozzávalók: 4 db nyúlcomb, 3-4 gerezd fokhagyma, olívaolaj, fél rúd póréhagyma, só, cayenne bors, 2-3 szegfűszeg, 1 paradicsom konzerv / paradicsompüré, víz / lehet vörösbor is, bazsalikom, oregánó, krumpli szeletek nem külön, hanem a hússal együtt, a levében főzendő!
2012. október 31., szerda
2012. október 29., hétfő
Fehércsokis sütőtök mousse
Ezt a finomságot a SAD X. alkalmára készítettem!
Cím: A bennem rejlő cukrász!
Az volt a furcsa, hogy ha cukrászdára gondoltam, egyből egy régi kedvencem villant be, méghozzá a
csoki mousse (a Horváth cukrászdából ,kb 10 évvel ezelőtt kezdtem el odajárni, és akkor még nem tudtam, hogy ilyen egyszerű mousse-t előállítani!). Szerettem a formáját és természetesen az ízét is.
Most pohárba raktam, mert annak olyan más hangulata van! Kicsit ünnepélyes, mégis kényelmes,otthoni, azaz nem követtem a cukrász hangulatot.
Bár fehér csoki mousse-t talán nem is láttam még cukrászdában, arra gondoltam, miért is ne házasítanám egybe a sült sütőtökkel.
Zseniális, rég éreztem ilyen kirobbanóan tökéletes ízkombót!
Ezt feltétlenül el fogom még készíteni!
Hát ezért szeretem az ilyen megmozdulásokat, mert kipróbálhatok olyanokat , amik eddig eszembe se jutottak, és hihetetlen , milyen jópofa dolog új kreációkon dolgozni!
Hozzávalók: 10 dkg fehér csokoládé, negyed sült sütőtök, 3 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 tojás fehérjehab (legközelebb kihagyom!), 3 kanál barna cukor, 2 kanál méz, fél narancs leve, héja, házi narancs likőr ( elhagyható), 2 dl tejszín(hab), ízlés szerint fahéj, gyömbér, dió,
a tetején pedig fehér csoki golyó (ez már csak a nagyon édes rajongóknak!)
Cím: A bennem rejlő cukrász!
Az volt a furcsa, hogy ha cukrászdára gondoltam, egyből egy régi kedvencem villant be, méghozzá a
csoki mousse (a Horváth cukrászdából ,kb 10 évvel ezelőtt kezdtem el odajárni, és akkor még nem tudtam, hogy ilyen egyszerű mousse-t előállítani!). Szerettem a formáját és természetesen az ízét is.
Most pohárba raktam, mert annak olyan más hangulata van! Kicsit ünnepélyes, mégis kényelmes,otthoni, azaz nem követtem a cukrász hangulatot.
Bár fehér csoki mousse-t talán nem is láttam még cukrászdában, arra gondoltam, miért is ne házasítanám egybe a sült sütőtökkel.
Zseniális, rég éreztem ilyen kirobbanóan tökéletes ízkombót!
Ezt feltétlenül el fogom még készíteni!
Hát ezért szeretem az ilyen megmozdulásokat, mert kipróbálhatok olyanokat , amik eddig eszembe se jutottak, és hihetetlen , milyen jópofa dolog új kreációkon dolgozni!
Hozzávalók: 10 dkg fehér csokoládé, negyed sült sütőtök, 3 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 tojás fehérjehab (legközelebb kihagyom!), 3 kanál barna cukor, 2 kanál méz, fél narancs leve, héja, házi narancs likőr ( elhagyható), 2 dl tejszín(hab), ízlés szerint fahéj, gyömbér, dió,
a tetején pedig fehér csoki golyó (ez már csak a nagyon édes rajongóknak!)
Címkék:
cukrászda,
édesség,
fehér csoki,
házi narancs likőr,
mousse,
narancs,
narancs héj,
poharas édesség,
SAD 10.,
sült sütőtök,
sütőtök,
tejszín,
tojás,
tojásfehérje
2012. október 27., szombat
Csülökszeletek korianderes bulgurral
Olyan szép volt most a csülökszelet, hogy megvettem!
Szeretjük, mert ízes és omlós is a húsa, sok fokhagymával pedig imádjuk.
A koriander pedig egy számomra Thaiföldön megismert fűszernövény, ami nagyon jó méregtelenítésre, így aztán gondoltam, viszek bele egy kis egészséget a jó kis, (cupákos )hús mellé.
Hozzávalók: 4 szelet csülökhús, só, színes bors, 5 gerezd fokhagyma, szalonna, zsír, fehérbor, köménymag
Köret: 2 reszelt kígyó uborka, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, tejföl (tzatziki)
kb 20 dkg bulgur, só, bors, citromlé, dióolaj/ olívaolaj, dió, 1 marék koriander zöld, póréhagyma,
Szeretjük, mert ízes és omlós is a húsa, sok fokhagymával pedig imádjuk.
A koriander pedig egy számomra Thaiföldön megismert fűszernövény, ami nagyon jó méregtelenítésre, így aztán gondoltam, viszek bele egy kis egészséget a jó kis, (cupákos )hús mellé.
Hozzávalók: 4 szelet csülökhús, só, színes bors, 5 gerezd fokhagyma, szalonna, zsír, fehérbor, köménymag
Köret: 2 reszelt kígyó uborka, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, tejföl (tzatziki)
kb 20 dkg bulgur, só, bors, citromlé, dióolaj/ olívaolaj, dió, 1 marék koriander zöld, póréhagyma,
2012. október 26., péntek
Mézeskalácsos túródesszert
Mostanában sokszor veszek csak úgy túrót, hogy legyen!
De ennek aztán aztán az az ára, hogy valamit ki kell találnom belőle!
Amúgy nem értem, miért ilyen drága a túrórudi, ezért megint nekiestem egy sajátnak, hogy ne kelljen megvenni készen!
Így lett ez a fincsi mézeskalácsos túródesszert!
Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 kanál mézeskalács fűszerkeverék, vanília rúd belseje /vaníliás cukor, ízlés szerint barna cukor/ méz, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, csokireszelék/ cukrozott dió / kókuszreszelék / mogyoró krokant
Nekem a cukrozott dióval ízlett a legjobban, de mostanság szinte mindenbe rakok diót!:)
De ennek aztán aztán az az ára, hogy valamit ki kell találnom belőle!
Amúgy nem értem, miért ilyen drága a túrórudi, ezért megint nekiestem egy sajátnak, hogy ne kelljen megvenni készen!
Így lett ez a fincsi mézeskalácsos túródesszert!
Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 kanál mézeskalács fűszerkeverék, vanília rúd belseje /vaníliás cukor, ízlés szerint barna cukor/ méz, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, csokireszelék/ cukrozott dió / kókuszreszelék / mogyoró krokant
Nekem a cukrozott dióval ízlett a legjobban, de mostanság szinte mindenbe rakok diót!:)
2012. október 25., csütörtök
Mézes- sörös lazacfilé narancsos sütőtökkel
Amikor a csokis sört zsákmányoltam, mellé gyorsan vettem egy mézeset is!
Egy belga sörről van szó ismét, ami érdemes megkóstolni annak, aki szereti az édeskés ízeket!
Így, amikor a kezembe akad, egyből valami nagyon finom, nagyon különleges dolgon gondolkozom.
Szerintem ez telitalálat, mert minden passzol, kiegészül. Étteremben sem láttam ilyet, de nem is baj, mert imádunk otthon kísérletezni!
Hozzávalók:
Fejenként 15-20 dkg lazacfilé, 1-2 kanál méz, szójaszósz, dióolaj, mézes sör, só, durvára őrölt színes bors, citromlé, és szeletek is , 2 gerezd fokhagyma, szezámolaj (elhagyható), ebben a pácban hagytam 1 éjszakára
Köret (amiben a lazacot sütöttem tepsiben átsütöttem )sütőtökszeletek , narancs darabok, szeletelt fokhagyma, friss reszelt gyömbér, chili pehely ízlés szerint, 1 kis fej szeletelt lila hagyma (esetleg sárgarépa is)
2012. október 24., szerda
Rántott vargánya kecskesajtos-gombás derelyével
Tésztafaló erdőlakó című művem ez lenne a VKF 52.felhívására:
Diós- zabpelyhes bundás vargánya ,
köret Vargányás- kecskesajtos töltelékes krumplis derelye
Ez az én bajom mostanában: mindig megsajnálok valakit, akinél vásárolok.
Most éppen a piacon a gombáknál, hogy vigyem még el ezeket is, és persze hogy elhoztam, így legalább többfélét főzök belőle.
Ez az egyszerű rántott gombának készülő csak a krémlevese, és a rizottója, illetve a derelye után jutott eszembe.
De természetesen nem sima panírral készítettem, mert nekem muszáj valamit belecsempésznem!
Nagyon ízletes volt a mandula ill dióban hempergetett húsok panírja, ezért így készítettem el most is!
Hozzávalók:
3 nagy vargánya kalap, só, frissen őrölt bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa helyett: zabpehely, tört dió (olajon kisütöttem)
Derelye: 40 dkg főtt krumpli, só, bors, 1 tojás, liszt (amennyit felvesz), de lehetett volna csak liszt és tojás alapú tészta is, viszont akkor nem ennyire lágy és ízletes
Töltelék: 1 marék vargánya, só, bors, dióolaj, olívaolaj, fokhagyma, póréhagyma, dió, fűszeres kecskesajt
Öntet: Parmezán, tejföl, fokhagyma + a töltelék maradékával
Diós- zabpelyhes bundás vargánya ,
köret Vargányás- kecskesajtos töltelékes krumplis derelye
Ez az én bajom mostanában: mindig megsajnálok valakit, akinél vásárolok.
Most éppen a piacon a gombáknál, hogy vigyem még el ezeket is, és persze hogy elhoztam, így legalább többfélét főzök belőle.
Ez az egyszerű rántott gombának készülő csak a krémlevese, és a rizottója, illetve a derelye után jutott eszembe.
De természetesen nem sima panírral készítettem, mert nekem muszáj valamit belecsempésznem!
Nagyon ízletes volt a mandula ill dióban hempergetett húsok panírja, ezért így készítettem el most is!
Hozzávalók:
3 nagy vargánya kalap, só, frissen őrölt bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa helyett: zabpehely, tört dió (olajon kisütöttem)
Derelye: 40 dkg főtt krumpli, só, bors, 1 tojás, liszt (amennyit felvesz), de lehetett volna csak liszt és tojás alapú tészta is, viszont akkor nem ennyire lágy és ízletes
Töltelék: 1 marék vargánya, só, bors, dióolaj, olívaolaj, fokhagyma, póréhagyma, dió, fűszeres kecskesajt
Öntet: Parmezán, tejföl, fokhagyma + a töltelék maradékával
2012. október 23., kedd
Epres-étcsokis cantuccini
Télen mindig korán eszembe jut, mennyi mindent kellene még készítenem karácsonyra!
Most a Segítsütikből megmaradt epreket szeleteltem bele ebbe a kis olasz kekszbe, mert még ilyen sem volt!
Nekem melegen a gyengém és ezzel a csokival , de persze akár egy hónapig is eláll dobozban! (De addig úgysem marad meg!:))
Ezt a finom kis kekszet is immár két éve a karácsonyi édességek közé sorolom, nagyon jó ajándékba, vendégvárásra, vagy csakúgy kávézás, teázás mellé.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél marék mandula, fél marék pisztácia, 5 dkg étcsoki (70 %), 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1-1 kk sütőpor /szódabikarbóna, citrom reszelt héja, csipet só, fahéj, vaníliás cukor/ vanília rúd belseje, szárított / kandírozott eper
Most a Segítsütikből megmaradt epreket szeleteltem bele ebbe a kis olasz kekszbe, mert még ilyen sem volt!
Nekem melegen a gyengém és ezzel a csokival , de persze akár egy hónapig is eláll dobozban! (De addig úgysem marad meg!:))
Ezt a finom kis kekszet is immár két éve a karácsonyi édességek közé sorolom, nagyon jó ajándékba, vendégvárásra, vagy csakúgy kávézás, teázás mellé.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél marék mandula, fél marék pisztácia, 5 dkg étcsoki (70 %), 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1-1 kk sütőpor /szódabikarbóna, citrom reszelt héja, csipet só, fahéj, vaníliás cukor/ vanília rúd belseje, szárított / kandírozott eper
2012. október 22., hétfő
Diós pogácsa / scone
Milyen sokszor eszembe jut,de végre dióm is akadt otthon, így teljes volt a gondolat megvalósításához.
Először kenyeret gondoltam belőle, de persze lehetett volna azt is (pl kenyérnap alkalmával), de inkább kis kenyérkéket és pogácsákat szaggattam.
Amikor először láttam tévében ezt az eredetileg skót pogácsa /zsömlének hívott finomságot, meglepődtem bár nem emlékszem pontosan miért, mert azóta rengetegszer sütöttem és nagy kedvencem lett!
Ja igen, az író miatt, ugyanis nem kaptam hozzá akkor, ezért nehézkesen indult. De most már nem is esek pánikba, jó lesz joghurttal is, így is nagyon hamar elfogyott!:) Máshol pedig tejjel, tejszínnel is láttam!
A másik furcsaság, mi magyarok azt hisszük, mindenbe kell tojás (gnocchi, pizza tészta stb), de nem, ebbe sem kell, ha nincs otthon elhagyható, az az igazi.
Hozzávalók: kb 30 dkg liszt, kb 2-3 dl joghurt/ író/ tej / tejszín, 1 tojás ( elhagyható), 2 kanál barna cukor, 5 dkg vaj, 2 kanál dióolaj, 2 marék dió, só, 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, fahéj, narancshéj/ citromhéj, lehet még mazsola, aszalt áfonya, füge stb
Töltelék: tejszínhab, gyümölcs, lekvár
Vagy nálam most fekete borsos sajt, lazackrém stb (amit találunk a hűtőben)
Ami még fontos, 10-15 perc alatt kész is, sőt, le is fagyaszthatod, és akkor csak elő kell venni, bevágni a sütőbe és máris meleg kenyérféle van az asztalon!
Először kenyeret gondoltam belőle, de persze lehetett volna azt is (pl kenyérnap alkalmával), de inkább kis kenyérkéket és pogácsákat szaggattam.
Amikor először láttam tévében ezt az eredetileg skót pogácsa /zsömlének hívott finomságot, meglepődtem bár nem emlékszem pontosan miért, mert azóta rengetegszer sütöttem és nagy kedvencem lett!
Ja igen, az író miatt, ugyanis nem kaptam hozzá akkor, ezért nehézkesen indult. De most már nem is esek pánikba, jó lesz joghurttal is, így is nagyon hamar elfogyott!:) Máshol pedig tejjel, tejszínnel is láttam!
A másik furcsaság, mi magyarok azt hisszük, mindenbe kell tojás (gnocchi, pizza tészta stb), de nem, ebbe sem kell, ha nincs otthon elhagyható, az az igazi.
Hozzávalók: kb 30 dkg liszt, kb 2-3 dl joghurt/ író/ tej / tejszín, 1 tojás ( elhagyható), 2 kanál barna cukor, 5 dkg vaj, 2 kanál dióolaj, 2 marék dió, só, 2 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, fahéj, narancshéj/ citromhéj, lehet még mazsola, aszalt áfonya, füge stb
Töltelék: tejszínhab, gyümölcs, lekvár
Vagy nálam most fekete borsos sajt, lazackrém stb (amit találunk a hűtőben)
Ami még fontos, 10-15 perc alatt kész is, sőt, le is fagyaszthatod, és akkor csak elő kell venni, bevágni a sütőbe és máris meleg kenyérféle van az asztalon!
2012. október 21., vasárnap
Mangós sajttorta sütés nélkül mogyorókrokanttal
Jó pár napja vettem mangót, de csak most érett be, ezért este elkészítettem egy jó kis tortát belőle.
Mindenki kérdezte, miért, kinek, hova? Csakúgy, mert szeretem.
Lehet, hogy nyárinak számít, de szerintem meg pont jó ilyenkor enni egy kis napsugaras édességet!
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 12 dkg vaj, 20 dkg mascarpone, 2 dl tejszín (30 %), 3 kanál méz, 2 kanál barna cukor, 150 g görög / natúr joghurt, citrom leve, héja, 1 kk narancsvirág víz, 1 narancs héja, 1 mangó beledarabolva, 1 mangó szeletelve a tetejére, mogyorókrokanttal megszórtam és nem raktam bele semmilyen zselatin, így is tökéletesen összeállt a hűtőben!
Legközelebb természetesen diókrokanttal fogom elkészíteni, (ha lesz időm sk), mert a zabpehely a dió ízére hasonlít.
Mindenki kérdezte, miért, kinek, hova? Csakúgy, mert szeretem.
Lehet, hogy nyárinak számít, de szerintem meg pont jó ilyenkor enni egy kis napsugaras édességet!
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 12 dkg vaj, 20 dkg mascarpone, 2 dl tejszín (30 %), 3 kanál méz, 2 kanál barna cukor, 150 g görög / natúr joghurt, citrom leve, héja, 1 kk narancsvirág víz, 1 narancs héja, 1 mangó beledarabolva, 1 mangó szeletelve a tetejére, mogyorókrokanttal megszórtam és nem raktam bele semmilyen zselatin, így is tökéletesen összeállt a hűtőben!
Legközelebb természetesen diókrokanttal fogom elkészíteni, (ha lesz időm sk), mert a zabpehely a dió ízére hasonlít.
2012. október 20., szombat
Citromos-vargányás nyúlgerinc
Olyan klassz, hogyha jó áron jutunk finom falatokhoz.
Hihetetlenül felárazva (szerintem) találtunk nyúlgerincre hatezer forint volt eredeti áron, de természetesen kb harmadannyiért vettük csak meg.
Már megint nagy bajban voltam, milyen vacsora lehetne ebből a drágaságból!
Sajnos nagyon ízlik, de nem fogunk rászokni. Marad az akciózást leső vásárlás.
Most egy igen kellemes, pikáns ízesítésű recept készült. Örülök, hogy nem túl bonyolultat csináltam, mert ez igazán jól harmonizál a finom fehér hússal. Mi három féle körettel ettük: tésztával, rizottóval és magos kenyérrel. Ki mit szeretne, még szalvétagombócra gondoltam, ami jó lenne mellé.
Hozzávalók:Fél-fél kg nyúlgerinc / comb, só, színes bors, fél szál póréhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg szalonna,1 citrom, 1-2 marék vargányadarabok, szeletek, liszt, 1-2 dl fehérbor (most Chardonnay), kakukkfű, tárkony, víz/ alaplé
A hagymás szalonnán megpirítottam a húst, majd kivettem és a gombát is lepirítottam, megszórtam egy kanálka liszttel, felöntöttem és mindent belepakolva főztem kb 40 percig.
Hihetetlenül felárazva (szerintem) találtunk nyúlgerincre hatezer forint volt eredeti áron, de természetesen kb harmadannyiért vettük csak meg.
Már megint nagy bajban voltam, milyen vacsora lehetne ebből a drágaságból!
Sajnos nagyon ízlik, de nem fogunk rászokni. Marad az akciózást leső vásárlás.
Most egy igen kellemes, pikáns ízesítésű recept készült. Örülök, hogy nem túl bonyolultat csináltam, mert ez igazán jól harmonizál a finom fehér hússal. Mi három féle körettel ettük: tésztával, rizottóval és magos kenyérrel. Ki mit szeretne, még szalvétagombócra gondoltam, ami jó lenne mellé.
Hozzávalók:Fél-fél kg nyúlgerinc / comb, só, színes bors, fél szál póréhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg szalonna,1 citrom, 1-2 marék vargányadarabok, szeletek, liszt, 1-2 dl fehérbor (most Chardonnay), kakukkfű, tárkony, víz/ alaplé
A hagymás szalonnán megpirítottam a húst, majd kivettem és a gombát is lepirítottam, megszórtam egy kanálka liszttel, felöntöttem és mindent belepakolva főztem kb 40 percig.
2012. október 18., csütörtök
Fügés - vörösboros csirkecomb
Ha egyszer rákattanok valamire, akkor több napig szeretem kipróbálni vele az új ízélményeket: : most a füge, ami nagyon idényszerűen betört a konyhámba!
Szeretjük az egyszerűen elkészített csirkecombokat, de amikor belép valaki a konyhába,és elájul milyen mennyei illatok terjengenek, akkor megéri kísérletezni.
Ez a finom fügés csirkecomb is ilyen lett, új és különleges is számunkra., természetesen csirkemellel is érdemes megsütni, ha csak az van otthon!:)
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 1 nagy fej lila hagyma, 2 g fokhagyma, só, színes bors, cayenne bors, szecsuáni bors, olaj / zsír, balzsamecet, 1-2 dl vörösbor, 1 kanálka méz, 3-4 szem füge
A köret a rizstől a krumplipüréig, kuszkuszon át bármi lehet, amihez kedvünk van!
Szeretjük az egyszerűen elkészített csirkecombokat, de amikor belép valaki a konyhába,és elájul milyen mennyei illatok terjengenek, akkor megéri kísérletezni.
Ez a finom fügés csirkecomb is ilyen lett, új és különleges is számunkra., természetesen csirkemellel is érdemes megsütni, ha csak az van otthon!:)
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 1 nagy fej lila hagyma, 2 g fokhagyma, só, színes bors, cayenne bors, szecsuáni bors, olaj / zsír, balzsamecet, 1-2 dl vörösbor, 1 kanálka méz, 3-4 szem füge
A köret a rizstől a krumplipüréig, kuszkuszon át bármi lehet, amihez kedvünk van!
2012. október 17., szerda
Gránátalmás rizottó / tejberizs
Kifogytam egy ideje a rizottó rizsből, de valamelyik nap bedobtam egy zacskóval, így méltón akartam megünnepelni a jöttét! (Ez a recept már több hete készült, )
Ezért találtam ki, hogy gránátalmás legyen ,mert szerintem egy igazi kis ünnepi ételt varázsolok a kis piros bogyókkal megszórva. Nem azért tettem rá a grillázst, mert nem édes, sőt, azt már csak díszként funkcionált, mert igen tömény ez a kis adagnyi is!
Hozzávalók:
150 g rizottó rizs, 2 dkg vaj, 50 g barna cukor, 1 tk fahéj, 1,5 dl tejszín, 2 dl almalé, 1 narancs héja, 1 db gránátalma, 1 körte/ vagy alma / vagy aszalt sárgabarack , sok mazsola, fél rúd vanília / vaníliás eszencia, szeletelt mandula
Nagyon szaftos, cuccos illatos lett, valami gyönyörűséges, nem?
Ezért találtam ki, hogy gránátalmás legyen ,mert szerintem egy igazi kis ünnepi ételt varázsolok a kis piros bogyókkal megszórva. Nem azért tettem rá a grillázst, mert nem édes, sőt, azt már csak díszként funkcionált, mert igen tömény ez a kis adagnyi is!
Hozzávalók:
150 g rizottó rizs, 2 dkg vaj, 50 g barna cukor, 1 tk fahéj, 1,5 dl tejszín, 2 dl almalé, 1 narancs héja, 1 db gránátalma, 1 körte/ vagy alma / vagy aszalt sárgabarack , sok mazsola, fél rúd vanília / vaníliás eszencia, szeletelt mandula
Nagyon szaftos, cuccos illatos lett, valami gyönyörűséges, nem?
2012. október 16., kedd
Vargányás rizottó
Itt az ősz és a rengeteg lehetőség a főzéshez. Most a vargányás rizottót találtam ki, mert egyszerű és finom.
Vargánya variációk következnek, mert igen jó áron kaptam meg az egyik kofától, így aztán bőven tudtam belőle kísérletezgetni!
Hozzávalók: 15 dkg vargánya, 20 dkg rizottó rizs, só, színes bors, 2 kanál olívaolaj,1 kis fej hagyma, 2 g fokhagyma,1,5 dl fehérbor, parmezán, 3 dkg vaj
Vargánya variációk következnek, mert igen jó áron kaptam meg az egyik kofától, így aztán bőven tudtam belőle kísérletezgetni!
Hozzávalók: 15 dkg vargánya, 20 dkg rizottó rizs, só, színes bors, 2 kanál olívaolaj,1 kis fej hagyma, 2 g fokhagyma,1,5 dl fehérbor, parmezán, 3 dkg vaj
2012. október 14., vasárnap
Diós vargányakrémleves
Ez volt fiatalkorom legintenzívebb nyomot hagyó levese!
Akkoriban minden nap meg tudtam volna enni a zacskós változatát. Pár hete megpróbáltam ismét.
Hát nem igazán esett jól, iszonyú sós volt és nem olyan, mint az emlékeimben élő, ezért készítettem otthon egy saját verziót, ami viszont nagyon jól esett.
Azért nem is csodálom, mert vargányából készítettem, ráadásul tejszínesen és dióval, dióolajjal, ami pazar együtt.
30 dkg vargánya,2-3 kanál dióolaj, 3 dkg vaj, 3 g fokhagyma, sokszínes bors, só, 1-2 dl víz, 1-2 dl tejszín, dió
Akkoriban minden nap meg tudtam volna enni a zacskós változatát. Pár hete megpróbáltam ismét.
Hát nem igazán esett jól, iszonyú sós volt és nem olyan, mint az emlékeimben élő, ezért készítettem otthon egy saját verziót, ami viszont nagyon jól esett.
Azért nem is csodálom, mert vargányából készítettem, ráadásul tejszínesen és dióval, dióolajjal, ami pazar együtt.
30 dkg vargánya,2-3 kanál dióolaj, 3 dkg vaj, 3 g fokhagyma, sokszínes bors, só, 1-2 dl víz, 1-2 dl tejszín, dió
Sütőtökös és céklás panna cotta
Itt az ősz és vele együtt a sütőtök is, most aztán minden blogon a narancssárga összes árnyalatával találkozhatunk a legkülönbözőbb formában.
Igen egyszerű, de nagyszerű dolgot csináltam, mert ugye szeretek kísérletezgetni!
A sütőtök mindenhogy finom, ezért gondoltam, csak nem rontja el ezt a tejszínes édességet, a cékla pedig a színének köszönhetően került bele, mert ezt a színezést nagyon kedvelem!
Hozzávalók: 2 dl görög joghurt, 2 dl (30 %) tejszín, vanília eszencia, barna cukor, 1-2 kanál zselatin, sült cékla/ sült sütőtök
Öntet málnás balzsamecet, mely a cékláshoz fenomenális!
A sütőtököshöz legközelebb karamellszószt fogok adni, mert az kicsit hiányzott!
Most valahogy annyira finom lett, krémes és finoman érződik rajta a sütőtök ill cékla íze, hogy ez lett a kedvencem!
Igen egyszerű, de nagyszerű dolgot csináltam, mert ugye szeretek kísérletezgetni!
A sütőtök mindenhogy finom, ezért gondoltam, csak nem rontja el ezt a tejszínes édességet, a cékla pedig a színének köszönhetően került bele, mert ezt a színezést nagyon kedvelem!
Hozzávalók: 2 dl görög joghurt, 2 dl (30 %) tejszín, vanília eszencia, barna cukor, 1-2 kanál zselatin, sült cékla/ sült sütőtök
Öntet málnás balzsamecet, mely a cékláshoz fenomenális!
A sütőtököshöz legközelebb karamellszószt fogok adni, mert az kicsit hiányzott!
Most valahogy annyira finom lett, krémes és finoman érződik rajta a sütőtök ill cékla íze, hogy ez lett a kedvencem!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)