Oldalak

2013. június 26., szerda

Rebarbarás párna

Ez most nehezen jött össze, de azért is megcsináltam!
Annyiféle tervem volta szép rebarbarával, de most ez lett csak belőle!
Ugyanis nem akarom szídni a piacot, de ,amikor kimentem, sosem volt friss rebarbara, ezért valakitől mélyhűtött állapotban átvettem egy adagot.

Mivel a mélyhűtött gyümölcs más állagú, ízű, ezért kicsit nehezebb dolgom volt vele (szerintem).
Sokáig fagyiban gondolkodtam, de szerintem nem érződik túl sok íze, sőt, inkább csak a savanyúsága
érezhető, illetve a fűszerezéssel lehet még domborítani

Így aztán majdnem lekvárt főztem belőle és szép kis párnákba, buktákba rejtettem!


Mostanában teljesen kihagytam ezeket a péksütiket, viszont most,hogy kaptam egy adag rebarbarát úgy gondoltam, sütnöm kell belőle, egy egyszerű, házias süteményt..



Hozzávalók.
Kelt tészta: 3 dl tej, 3 evőkanál olívaolaj,  5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 1-1 tk só, cukor, kb 500 g liszt:
 /pizza tészta
Töltelék:
 2-300 g rebarbara, 5-10 dkg nádcukor, 1 lime leve, héja, fél rúd fahéj, fél vaníliarúd























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése