2016. április 3., vasárnap

Rusztikus medvehagymaleves serrano sonkával

Április, tavasz egyenlő medvehagyma.
Mindenki süt főz vele, amíg lehet, szerintem már lehet hogy mindenki készített medvehagyma levest, de ma nagyon jól sikerült, ezért is rakom fel.

Először én is krémlevesnek kezdtem el, de megtetszett az egyszerűsége és mikor megkóstoltam, már nem akartam belőle turmixot csinálni.
Ilyen lehet egy igazi provanszi leves is, amit találsz épp, amihaz hangulatod van, azt gyorsan megfőzöd és már tálalod is !

Hozzávalók:
1 nagy csomag medvehagyma, pár löttyintés olaj, 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1 kanál só, színes őrölt bors, 1 l víz, 1 db óriási krumpli , kb 2 dl tejszín, ízlés szerint mozzarella, serrano sonka




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése