Egy ideje már várakoztak a mélyhűtőben a lazacszeletkék, de most egy finom, tavaszias saláta sikerült belőlük.
Nagyon megszerettem a meleg salátákat az első brokkolis után, azelőtt nem is ettem talán, sőt, nem is láttam, figyeltem föl rájuk.
Ez is nagyon ízlett mindenkinek, örülök, hogy mostanában bátran állok a salátakészítéshez is, mert bár imádom az alapsalátákat, ezek a kísérletezések tényleg izgalmas ízkombinációkat produkálnak!
Hozzávalók:
Lazac: vajon lime-mal, sóval, borssal, chilivel fűszerezett lazacdarabok, megsütni kb 5-10 perc
Spenót:: lazac mellett fokhagymán megfonnyaszthatjuk a spenótot,
Édesburgonya: héjában főtt sárga / lila édesburgonya,
Zöldségek: paradicsom, uborka, lila- és fehér hagyma, nyers spenótlevél, (bármi, ami van otthon pl jégsaláta, zöldhagyma, paprika, brokkoli stb).
Öntet: olívaolaj, dijoni mustár, lime/ citrom, balzsamecet, méz, fokhagyma
Nagyon jól néz ki, most is meg tudnám enni:) Nagyon finom lehet benne az édesburgonya:) Tulajdonképpen minden van hozzá otthon.
VálaszTörlésImádom a lazacos receptjeidet:)
VálaszTörlésÍgy van, tényleg olyan pikáns lett az édesburgonya édességétől!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:))