A múltkor meglepődve vettem észre milyen kevés eprességet tettem fel a blogra, pedig eddig tényleg inkább ezt a gyümölcsöt részesítettem előnyben mindegyik előtt.
Amióta blogolok, sok mindent kipróbáltam aminek igazán örülök és igazi hobbit találtam, ami a fényképezésen is túlmegy.
Ez a gyönyörűség természetesen eperlekvárból készült, de már most nagyon várom az első igazi epreket!
Az elmúlt hetekben inkább málna-málnás rajongónak hívhattak, de most eldöntöttem beerősítem az eper szót a blogon.
Hozzávalók: 200 g csokis keksz (keksz+ csokidarabok), 10 dkg vaj / vagy brownie
250 g mascarpone, krémsajt kis üveg eperlekvár, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs facsart leve, 1,5 dl tejszín, 1-2 kanál eperpálinka (elhagyható), 5 dkg olvasztott csokoládé (díszítéshez)
Ha kekszes alapot választjuk , egyszerűen összekeverjük a tört kekszet olvasztott vajjal, és betesszük 10 percre a mélyhűtőbe. A mascarponét összekeverjük a lekvárral, citromhéjat reszelünk bele, narancsot facsarunk. Ízesíthetjük pálinkával, mivel mini tortaformákba halmozzuk, így mindenkinek egyedien állíthatjuk össze. A tejszínhabot habbá verjük, vagy lazítjuk vele a mascarponét, vagy egy harmadik réteget kenünk rá.
Most sajnos csak tejcsokit találtam otthon, de az igazi, az étcsokival készülne...!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése