2012. március 3., szombat

Tejszínes hagymakrémleves fürjtojással

Jó pár napja úgy éreztem valami levest ennék, akár mindennap,aztán egyik este találtam a fonnyadni készülő póréhagymát és egy darabka maradék sajtot,( amit bizony bele is reszeltem a hagymalevesbe,) amikből aztán egy sűrű , ízletes levessé állt össze.

De ami még most különlegesebbé tette a kicsi kis fürjtojások, olyan helyesek!

Hozzávalók: 1-2 nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,  1 db póréhagyma, 1 darabka  vaj /olívaolaj , 1-2 kanál liszt, 2 dl  tejszín / tej, só,  színes bors, szerecsendió, 10-15 dkg mozzarella, 1 szárított chili,  1 marék metélőhagyma, 1 marék sült szalonna, pár darab fürjtojás,  víz vagy alaplé

A hagymákat nagyon apróra vágva a zsiradékon megfonnyasztottam , végén a karikákra vágott póréval is, a lisztet rászórtam, felöntöttem  tejszínnel, vízzel, fűszereztem. A végén belereszeltem a sajtot, és tálalásnál a metélővel és szalonkával meghintettem.

Meglepetésemre, nemcsak én kívántam meg, hanem azok is, akik nem szeretik a "fehér" levest, de megérezték a sült szalonna illatát, és egyből kértek belőle! Nagyon finom anélkül is csak sajttal!











                                                   Igazi tavaszt idéző-váró leveske!

2 megjegyzés: