Ez a könyv szerintem a fő alap könyv lehetne minden édesszájú és sütni kedvelőnek, minden benne van,
címe: SÜSSÜNK a sütés iskolája kezdőknek és haladóknak, 2000 recepttel, és az összes tudnivalóval.
Lehet, hogy mivel én ebből kezdtem, ezért nem kell már gyakran megnéznem a hozzávalókat és arányokat.
Ez az ínyenc különlegesség mindig izgatta a fantáziám, de most jött el az ideje. Természetesen a család is
falta, így felveszem a repertoáromba. Macerásnak hangzik, de közel sem annyira.
- Hozzávalók:
- 2.5 l víz
- só
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 4 tojás
másik tálba tegyük, hogy a tojásokat egyesével belekeverhessük. Kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral
kibélelt tepsibe nyomjuk nyomózsákkal, különböző formákkal próbálkozhatunk. A nagyságuktól függően
10-20 percig sütjük és melegen tölthetjük. Ha sósat szeretnénk, akkor a tésztájába még tehetünk sajtot,
borsot, köményt, paprikát és sajtkrémet nyomjunk a kinyomófejjel bele. Ha édeset választunk, akkor cukrot,
vaníliás cukrot tegyünk és a töltelék tejszínhab, vagy krém legyen.
Lehet az alaptésztából: "hattyús" képviselőfánk, habroló,Croquembouche, Churros, Éclairs, Mutze stb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése