A bulgur itthon is terjedőben, nem olyan újdonság már, de én csak most csináltam először.
Nagyon finom volt, szeretem az ilyen apró gabonafajtájú köreteket (gersli, rizs, bulgur).
Most a kinti Tabuléhoz hasonlót készítettem:
kb 1 bögre bulgur, 3-4 dl forró víz, só, bors, olívaolaj, citrom, sok petrezselyem, paradicsom, uborka, lilahagyma.
Hozzá a húsimádóknak: 1 csirkemell,( nagyobb darabokban), tejszín, só bors, füstölt sajt, paradicsom, fetasajt,
Fűszerek a husihoz: oregánó, bazsalikom, fokhagyma.
Ezt egy tepsiben be a sütőben és jó pirosra sütve a tabuléhoz igen jó kis ebédet fogyaszthattunk.
Hú, ez nagyon jól néz ki, biztosan az íze is remek, azt hiszem, kipróbálandó! :-)
VálaszTörlésRajta!:)
VálaszTörlés