2013. május 13., hétfő

Epres (curd) krémes habcsókos tortácska

Milyen találó ez a csodaszép habos sütike a SAD 15. kiírására, ugye!

JAJ, DE JÓ A HABOS SÜTEMÉNY!

Nagyon szép eprekkel díszítve , egy jó kis édes epres curd (főzött krém) és tojásfehérjehabbal.
Nagyon finom ez a gyümölcsös curd, én málnával is ki fogom próbálni!

Hozzávalók:
Krém (curd): 3 tojás, 2 tojássárga, 80 g cukor, citrom leve, 140 g gyümölcspüré (eper, málna), pici só, 60 g vaj
(ugyanúgy, mint a lemon curd receptnél, a hozzávalókat kb 10-15 percig vízgőz felett krémessé főzzük)

Pite
 175 g liszt, 25 darált mandula, 70 g porcukor, 1/2 tk reszelt citromhéj, 1 tojás, 90 g vaj,
(30 perc folpackban hűtőben csücsül), majd 15 perc alatt vakon (rizs/bab alufóliával kibélelve) sütjük)

Meringe
(habcsók) : 2 tojás fehérjehab, 90 g cukor, 40 g víz (szirupot főzünk, ha kicsit kihűlt a tojáshabhoz keverjük folyamatosan csorgatva)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése