Ez a csodás kép sikerült szeptemberben őszi köszöntőként, ami sajnálok: az idő fogsága miatt elmaradt, egy jó sütőtök fagylalt.
Amikor hallottam róla, sajnos egyből nem készítettem el, most meg már inkább egy finom levesre vágytam.
Édes sütőtökleves
1 kisebb japán tök (megsütöttem), kb 4-6 kanál kristálycukor megkaramellizálva, kb 3 dkg joghurtos vajjal és kb 1-1,5 dl tejszínnel mártássá főztem, majd fűszereztem fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel.
Az egészet összeturmixoltam ízlés szerinti sűrűségűre tejjel, bio sárgabarackkal majd a tokajiban ázott mazsolával díszítve tálaltam.
A végén pedig nem sima tejszínnel, hanem olvasztott fehércsokis tejszínnel locsoltam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése