Érdekes, mert régen nagyon is diópárti voltam, viszont mostanság kezdem megszeretni a mákos dolgokat!
Ez a süti, torta is régen érett a fejemben, de egyik este végre kisült.
Ismét a hűtő illetve spejz tartalmára fókuszálva jött létre ez az igazán tömény finomság.
Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, /méz, 10 dkg vaj, kb 1,5 dl tejszín, 3 kanál baracklekvár, kb 10 dkg mák, 10-15 dkg liszt, sütőpor, 1 löttyintés házi vaníliaesszencia, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, kb 5-6 kanál likőrös meggyzselé/lekvár, 10 dkg rumban áztatott aszalt szilva díszítésnek.
A tésztát kikeverjük, majd a baracklekvárral összeforgatjuk. A meggylekvárt csak a fél adag kevert tésztára kanalaztam, majd a mákos (folyékony) tészta másik felével betakarjuk, végül az aszalt szilvákat körberakjuk és így tesszük be a sütőbe.
A csészés tésztához hasonló, de a tejszíntől tartalmasabb (zsírosabb) tortát kapunk, nekem ettől a sok lekvártól igen kellemes és édes sütemény lett!
Mákos? Jöhet!!
VálaszTörlésLegközelebb gondolok Rád!:)
VálaszTörlés