2012. január 30., hétfő

Tejszínes-meggyzselés, lekváros máktorta aszalt szilvával

Érdekes, mert régen nagyon is diópárti voltam, viszont mostanság kezdem megszeretni a mákos dolgokat!

Ez a süti, torta is régen érett a fejemben, de egyik este végre kisült.
Ismét a hűtő illetve spejz tartalmára fókuszálva jött létre ez az igazán tömény finomság.

Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, /méz, 10 dkg vaj, kb 1,5 dl tejszín, 3 kanál baracklekvár, kb 10 dkg mák, 10-15  dkg liszt, sütőpor, 1 löttyintés házi vaníliaesszencia, 1 citrom reszelt héja, 1 narancs reszelt héja, kb 5-6 kanál  likőrös meggyzselé/lekvár, 10 dkg rumban áztatott aszalt szilva díszítésnek.


A tésztát kikeverjük, majd a baracklekvárral összeforgatjuk. A meggylekvárt csak a fél adag kevert tésztára kanalaztam, majd a  mákos (folyékony) tészta másik felével  betakarjuk, végül az aszalt szilvákat körberakjuk és így tesszük be a sütőbe.

A csészés tésztához hasonló, de a tejszíntől tartalmasabb (zsírosabb) tortát kapunk, nekem ettől a sok lekvártól igen kellemes és édes sütemény lett!







2 megjegyzés: