Ezt a csodálatos szürke királyrákot használtam ebbe a finom, kicsit erős és intenzív levesbe!
Ugyanis egyik nap ellátogattunk egy thai étterembe, és annyira ízlett a rákleves, hogy nekem is muszáj volt ismét elkészítenem. Egy- két hozzávaló természetesen nem volt itthon, de azért ez is igen jól sikerült!
Szerintem telitalálat, a kókusztejtől selymes, kellemesen édeskés, és csípős egyszerre!
Hozzávalók: pár szem krumpli, 200 gr királyrák, 2 dl kókusztej, 1 citrom, 1-2 chilipaprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 kaffírlime levél, 1 dl fehér bor (most Nyakas Irsai Olivér)
csipet koriander, késhegynyi gyömbér, 2 kanál halszósz
Elkészítése: olívaolajon a reszelt gyömbért, koriandert, zúzott fokhagymát chilit pár percig forrósítjuk, belerakjuk a rákokat, citromot facsarunk rá, meglocsoljuk halszósszal (ízlés szerint, nem kell sok), felöntjük borral, forraljuk, aztán a krumplit is hozzá kockázzuk. Végén a kaffirlime levéllel és kókusztejjel is összeforraljuk.
Nagyon guszta lett a thai ráklevesed, szép a tálalás és a fotó is.
VálaszTörlésHasonlót én is készítettem, ha van kedved nézd meg: Thai tökleves egytál, rákokkal
http://eshobbychef.blogspot.com/search?q=Thai+tökleves
Köszi, máris nézem!:)
VálaszTörlés