Az első kedvenc gasztro bloggeremnél (Az élet napos oldala) láttam csodás fotókat erről a francia kis sütikéről, ami nem csak szép, de gyors és egyszerű is, ezért hát ideje volt már elkészítenem!
Ebben az évben vettem csak magamnak formát hozzá, ugyanis nem mindegy milyen formájú a sütemény.
Sőt, úgy gondolom , még az íze is mintha másképp alakul, ha egy ilyen kevert tésztát sütünk, akár tortának,vagy muffinnak...!
Hozzávalók: 5 dkg liszt, 5 dkg mandula liszt 10 dkg vaj, 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, pici só, közepébe lehet egy-egy mandulaszemet rakni.
A cékláshoz pedig 10 dkg lisztet 1-2 kanál céklaporral színesítjük.
A tojásokat egészben jól elkeverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval, végül a liszttel.
A tésztához sok helyen sütőport is raknak, de szerintem nem muszáj, illetve pihentetni szokták 10-20 percre, hogy besűrűsödjön. (Ez bevált!)
Csodálatos sütikék, profi fotózás!
VálaszTörlésKedves Epercsók! Képzeletben fogom a kezed és segítek, hogy felállhass a dobogó legfelső fokára. Az újságot figyelmedbe ajánlom, és remélem, örömödet leled benne, ha rendszeres olvasója leszel. Baráti ölelés, Laci
Köszönöm!
VálaszTörlésIgen,mint írtam, már a címe is tetszik!