2013. augusztus 13., kedd

Töltött káposzta (lájtosan)

Már alig vártam, hogy ehessem!
Nagggyon szeretem  (megszerettem) ezeket a régi, magyaros ízeket!

Az a jó, hogy el lehet könnyen készíteni lájtosabban is, azaz most rántás,cukor és rizs nélkül.
Természetesen, aki ehet mindent, tegyen bele, sőt próbálja ki ne csak rizzsel, hanem árpagyöngyével, hajdinával, kölessel, bulgurral, kukoricadarával, stb.

Most a paradicsomos és édes káposztás verziója következik, amit mindig is jobban vártam.

Hozzávalók:
1 fej fehér  káposzta (levelit leforrázva), 500 g darált hús ( pulyka, csirke vagy nyúl), só, bors, köménymag, 1-2 g fokhagyma, 1 vöröshagyma, pirospaprika,  majoranna, cayenne bors / chili, 1-2 tojás (elhagyható)
Szósz: 700 g paradicsom (sóval, borssal szósszá főzve)






2 megjegyzés:

  1. Akkor csak a hússal töltötted? Nagyon guszta, mi nemrég készítettünk szalonnás töltött káposztát szintén édes képosztából, azt hiszem láttad is:) Igaz, az nem lightos:)
    De így is finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Igen, most csak húsival, a szalonnás nagyon jól hangzik!:)

    VálaszTörlés