2013. augusztus 11., vasárnap

Rakott cukkini alias hamis muszaka

Íme a következő kísérletezés és recept, hogy egyek olyanokat (amiket szeretek hagyományosan elkészíteni: pl,muszaka) amiben semmi liszt, élesztő stb nincsen.

Szóval még mindig a cukkini és padlizsán a nyerő, ezen a nyáron folyamatosan ezekből tudom elképzelni az ebédet, vagy vacsorát!

A mostani egy muszaka lájtosabban címet viselhető ebéd következik, ami persze, hogy nem olyan, de mégis finom és egészséges (nem terheli meg annyira a gyomrocskánkat!)


Hozzávalók
1 nagy cukkini, 1 kisebb padlizsán (libazsíron elősütve),
 fél kg darált hús (lehet sertés, marha, bárány stb),Himalája só, színes és cayenne bors
1 nagy fej lila hagyma, 2 db nagy szeletelt paradicsom,1 k libazsír
Tetejére:
olívaolaj, 3 dl joghurt (görög) + 10 dkg fetasajt   ha kell, só, színes bors, cayenne bors, fokhagyma, friss bazsalikom.levélke
A cukkinit és padlizsánt vékony szeletekre vágom hosszában sózom, borsozom és megsütöttem grillserpenyőben.
A nagy hagymát felszeleteltem és libazsíron megpárolom, rá a húst és a szeletelt paradicsomokat is , ezzel rétegezem, végül leöntöttem a sajtos joghurttal.
Sütőben jó 40 percig sütöttem .














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése