A forralt bor minden télhez hozzátartozik, most kicsit különlegesebbeket tettem fel, bár természetesen a hagyományos is szerepelt a repertoáromon.
Idén Egri bikavérből készítettem a legfinomabbat. (barna nádcukor, méz, fahéj, szegfűszeg, kardamom mag, vörösbor, víz, negyed citrom, fél narancs leve)
Ez a most következő már régóta foglalkoztatott, hiszen szeretem a csokit is és a forralt bort is.
Kíváncsi voltam, vajon együtt ízleni fog-e. Igen intenzív és erős lett!:)
Hozzávalók: kb 3 dl vörösbor, csipet chili, 1 dl víz, 10 dkg étcsoki, méz, szegfűszeg, narancslé/ narancs szelet
Nagyon ötletes és biztosan finom is! Simán feloldódott a csoki, vagy kellett még szűrögetni?
VálaszTörlésA hagyományos forralt borod mellett a csokis egy kicsit meglepett, legközelebb azért kipróbálom. De minek bele víz?
VálaszTörlésA csokit és bort persze együtt melegítettem, nekem simán feloldódott!:)
VálaszTörlésIgen , a hagyományos nekem is mindig tuti!
A kérdés jó és mosolyt csalt, de ha nincs benne, még sűrűbb és töményebb!:)
Akkor legközelebb próbáld ki víz helyett brandyvel, vagy rummal hígítani.)
VálaszTörlésImádom a forralt bort,főleg ilyen hidegben nagyon jól tud esni. Csokisan még nem próbáltam, de ami késik... . Ha bármi dolog érdekel borokkal kapcsolatban, itt te is sok hasznos információt találsz http://minu.me/-vinopedia
VálaszTörlésHát igen , nekem most jött el a kipróbálás!
VálaszTörlésKöszönöm, átnézek!