Már vártam a telet és a diót , imádom, bár sajnos nem túl jó a bőrnek, ha sokat eszünk...
A mascarponét olyan sok mindenbe használhatjuk , ezért most én bonbonba is beletettem.
Az ötlet egy szépséges , fehér natúr bonbon volt, alapötletként, de kiegészült az édessszájúságommal, azaz a diót nemcsak megpirítottam, hanem mézet csorgatva rá, meg is karamellizáltam.
Ezek után eszembe jutott, egyszer volt egy igazi grillázstortám, sajnos nem emlékszem honnan (vidékről, talán Heves megyéből), nagyon sokáig eszegettük, ugyanis ráadásul emeletes volt!
Szerintem ez a grillázs a tejszínes-vaníliás krémsajttal csodás!
Remélem másnak is tetszik ennyire!
Hozzávalók: kb 10 dkg fehér csoki, 2 kanál mascarpone, vanília rúd belseje/ vaníliás cukor, tejszín, dió, méz
Jajj, de guszta! A fehér csoki amúgy is a gyengém, de így együtt, összepárosítva a többivel..hmmm...:)
VálaszTörlésAkkor jól éreztem, talán mást is megmozgat ez a finomság!:)
VálaszTörlésÉn is csodálom a grillázstorta készítőket, még csak meg sem merném kísérelni elkészíteni. A bonbon csodásan hangzik, én persze abszolút étcsoki rajongó vagyok, de azért mindenképp megkóstolnám, ha akadna egy-két tesztelni való darab. :-)
VálaszTörlésÉn is inkább étcsoki fan vagyok, de ez fehérség megfogott, ha legközelebb maradna, szólok...!:))
VálaszTörlés