2011. december 30., péntek

Epres borkrémleves szegfűborssal

Olyan hosszú a cím, mint amennyire egyszerű elkészíteni.
Nagyon pikáns, különleges új ízű levest tálaltam, új csészében!
A minap írtam ennek az epres bor finomságáról, nagyon kíváncsi lettem , vajon működik-e borlevesként is!
Nekünk különösen ízlett a szegfűborssal megszórva, ellensúlyozva az édességét!

Hozzávalók: 1-2 dl víz, 3-4 dl édes eperbor, 3-4 szegfűszeg, 2 csipet fahéj, 2 tojássárgája, 2 kanál barna nádcukor, kb 1-2 dl tejszín, szegfűbors













2 megjegyzés:

  1. Izgalmasan hangzik. Volt alkalmam Ausztriában eperpálinkát (Dirndl, mint az osztrák és bajor népviselet)inni. Finom volt. A Te borkrémlevesed nagyon guszta és biztos finom is. Gratulálok.
    BUÉK!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm és Boldog új évet!

    VálaszTörlés