Eredetileg nem ilyen tortát képzeltem el, de aztán a szokásos történt: elragadott az alkotási láz, és csak történtek az események, alakultak a hozzávalók.
Hozzávalók: 200 g eper, 250 g mascarpone, 2 dl tejszín/ görög joghurt, ízlés szerint kevés méz / cukor, 1 citrom leve,- héja, házi vanília esszencia, pár kanál eperlekvár /szedres/ málnás/, díszítés koktél cseresznye
alapja: pedig 200 g cornflakes/ zabpehely/, 10 dkg vaj
A cornflakes -t nem kell sütni, csak kicsit, vagy "nagyon " apróra törjük , elkeverjük az olvasztott vajjal, megkenjük a lekvárral, eperszeletekkel, majd a kikevert krémsajtos joghurtot rákanalazzuk és kész is!
Nagyon gyors és nagyon finom, nekem főleg most a cornflakes majdnem sós , a lekvár édes és a sajtkrém nem túl édes hármasa ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése