Ilyen messzire sem kalandoztam még el!
Egészen Ausztráliáig!, sajnos nem ,csak a tányér által , ugyanis pár éve tervezgettem, hogy megkóstolom ezt a vörös húst, amit nagyon dicsérnek, csak az volt a nehéz, milyen legyen.
Úgy döntöttem el, hogy egyből kétfélét készítettem:
egy egyszerűbb só- bors- hagyma pácban, a másik pedig egy vörösboros pác lett.
Győzzön a jobb! Kicsit féltem a sütéstől, mert nem szabad sokáig sütni, különben kiszárad, ezért is gondoltam, hogy mindenképpen pácolással indítok, hogy nehogy cipőtalpat kelljen rágcsálni!
Hozzávalók
300 g kenguru steak, 2-3 dl vörösbor,1-2 g fokhagyma, só, cayenne bors, zsálya / kakukkfű / majoranna
Eredetileg krumplipürével, vagy krumplifánkkal kellett volna köríteni, de most magyarosan főtt krumplival tálaltam.
És milyen lett? Ízlett? Hát nem hiszem, hogy nálunkfelé hozzájutnék ilyen húshoz, de mindenesetre érdekes.
VálaszTörlésNekünk ízlett, a marhahúshoz tudnám hasonlítani leginkább, sovány, vörös hús, kicsi vadízzel!:) (a Lidl-ben tudtam venni, még aug. elején)
VálaszTörlés