2012. július 19., csütörtök

VKF ! 50. Rózsás panna cotta

Ezt nem hagyhattam, ki!
Hiszen mindig gyönyörködtem a virággal megszórt fotókon, de sosem voltam bátor és megalkotni, ezért külön köszönet a témáért Selectfoodnak, aki amúgy is szemet-, szájat gyönyörködő képekkel tálalja fel az ételeit.

Ami nálam nyerő, ill. szóba jöhet azok: a rózsa, körömvirág, árvácska, szegfű, pitypang orgona vagy akác.

Emlékszem az elmúlt héten azon elmélkedtünk, mennyi akácvirágot ettünk fiatalon, most meg már alig látok az út mentén ilyen fákat. Nosztalgiából ebből kellene készíteni, mert nagyon szerettem illatos ízét!


Az első érzés mindig a legjobb, és ez közelít hozzám leginkább.
A színe eleve pink, a formája lágy és bársonyos. Már volt egy bejegyzésem, amiben megmutattam, mennyire szeretem a rózsás dolgokat, és még ital is készült: rózsás lasszi.

Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 2 dl tej, 1 van. rúd, 1 kanál méz, 2 tk zselatinpor, rózsaszirom, rózsalekvár




















2 megjegyzés:

  1. Én is kedvelem a rózsás finomságokat ( találsz nálam is pár bejegyzést:) ez a panna cotta remek ízű lehet:)
    A rózsa valóban méltó a VKF-re:)))
    Szép napot!

    VálaszTörlés