2012. december 15., szombat

Licsis-mákos tiramisu


Nekem nagyon bejött, és olyan szép!
Ismét egy kísérletezés látható, amiben szerepel mák is az ünnepekre hangolódva!

Hozzávalók: 1 tortácska
5-6 darab babapiskóta, házi citromlikőr /tej áztatáshoz
4 szem (most konzerv) licsi,100 g mascarpone, 3 kanál tejszínhab, 1 kanál méz, 1 mandarin, 2 kanál mák,
citromhéj

A babapiskótákat átitattam jól a citromos krémlikőrrel ízesített tejjel, a 3 szem licsit összedaraboltam és a krémhez kevertem, a tetejére egy darabot középre csücsültettem, megszórtam mákkal, picit pihentettem  a hűtőben, a formában és kész!









4 megjegyzés:

  1. Különleges ízvilág egy gyönyörű desszertben, nagyon szépet alkottál! :) És én imádom a mákot...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, csakúgy jött, még sosem gondolkoztam el ilyen variáción!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, különleges ízvilág lehet, én imádom a mákot. Licsim nincs, de van passiogyümölcs konzervem, szerintem az is érdekes lenne.

    VálaszTörlés