Életem első töltött káposztája, mindig annyira bonyolultnak tűnt, de most karácsonyra többféle káposzta közül szerettem volna válogatni, így került az asztalunkra ez az étel.
Hát úgy, mint a rakott káposztára , kb mindenki rájárt és nem tudtuk abbahagyni, nagyon finom volt!
Úgy látszik ez is bekerült az ünnepi menüsoraim közé...
Hozzávalók:
Fél kg darált sertés hús, kb 15 dkg rizs, só, bors, paprika, kömény, 1 vöröshagyma, 2 g fokhagyma,(ezeket félig megfőzve pörköltszerűen előkészítettem, majd beletöltöttem a levelekbe) 1 fej édes káposzta (előfőzve), víz, só, paradicsompüré ,így továbbfőztem kb 40 percig (én most még pici cukrot sem tettem bele, mert a káposzta elég édessé tette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése