Az eredeti receptben rebarbara szerepelt, de most ugye nincsen, viszont a birsalma nagyon illik ebbe a tortába szerintem!
A kandírozott gyömbér pedig nagyon finoman csípőssé teszi, ezért kitűnő!
Aki pedig karamell rajongó, tegye még édesebbé...!:) Anélkül is kiváló lesz!
Hozzávalók:
4 tojás,10 dkg barna cukor, 1 tk sötét szirup, 10 dkg liszt, 1 tk finomra vágott kandírozott gyömbér, 30 dkg birsalma / rebarbara
karamellmártás: 2 dl tejszín, 15 dkg barna cukor, 5 dkg vaj, 1 tk sötét szirup, 1 kandírozott gyömbér
A tojásokat cukorral és sziruppal vízgőz felett krémmé keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, majd a gyömbért . Az almákat bele is, az aljára is, de én most a tetejére szeleteltem.
A végén jó kis karamell öntettel még meglocsolhatjuk!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése