2012. december 28., péntek

Gyömbéres Birsalmás torta

Az eredeti receptben rebarbara szerepelt, de most ugye nincsen, viszont a birsalma nagyon illik ebbe a tortába szerintem!

A kandírozott gyömbér pedig nagyon finoman csípőssé teszi, ezért kitűnő!

Aki pedig karamell rajongó, tegye még édesebbé...!:) Anélkül is kiváló lesz!



 Hozzávalók:
4 tojás,10 dkg barna cukor, 1 tk sötét szirup, 10 dkg liszt, 1 tk finomra vágott kandírozott gyömbér, 30 dkg birsalma / rebarbara
karamellmártás: 2 dl tejszín, 15 dkg barna cukor, 5 dkg vaj, 1 tk sötét szirup, 1 kandírozott gyömbér

A tojásokat cukorral és sziruppal vízgőz felett krémmé keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, majd a gyömbért . Az almákat bele is, az aljára is, de én most a tetejére szeleteltem.

A végén jó kis karamell öntettel még meglocsolhatjuk!:)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése