Megláttam egy képet a Kifőztük májusi számában, és visszavitt 9 éves koromba, amikor szintén egy fényképen akadt meg a szemem,és annyira néztem, hogy szülinapomra azt a sütit kértem!
Az akkori egy aszalt szilvás volt, nagyon hangulatos fotón, (még ma is megvan anyukám receptkönyvébe beragasztva) most pedig egy citromos kevert tészta következik, amit tényleg a fotó miatt kellett megsütnöm.
Igazából nem is nagyon változtam! Pedig akkor még nem is volt blogolás..
Ennek a sütinek csak egy baja van, hogy nagyon finom és eteti magát!:)
Hozzávalók:
2 tojás, kb 20 dkg cukor 1 citrom leve, héja, fél zacskó sütőpor /szódabikarbóna, 25 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1,2 dl olaj, ízlés szerint vaníliakivonat /vaníliás cukor
Citromkrém:
25 dkg mascarpone/25 dkg tejföl, 1 citrom leve és héja, 5 kanál cukor, 1 kk vaníliakivonat /vaníliás cukor
Püspökkenyérként megsütöttem tűpróbáig, és lehet lekvárral,vagy bármilyen krémmel eszegetni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése