Ez most nehezen jött össze, de azért is megcsináltam!
Annyiféle tervem volta szép rebarbarával, de most ez lett csak belőle!
Ugyanis
nem akarom szídni a piacot, de ,amikor kimentem, sosem volt friss
rebarbara, ezért valakitől mélyhűtött állapotban átvettem egy adagot.
Mivel a mélyhűtött gyümölcs más állagú, ízű, ezért kicsit nehezebb dolgom volt vele (szerintem).
Sokáig fagyiban gondolkodtam, de szerintem nem érződik túl sok íze, sőt, inkább csak a savanyúsága
érezhető, illetve a fűszerezéssel lehet még domborítani
Így aztán majdnem lekvárt főztem belőle és szép kis párnákba, buktákba rejtettem!
Mostanában teljesen kihagytam ezeket a péksütiket, viszont most,hogy kaptam egy adag rebarbarát úgy gondoltam, sütnöm kell belőle, egy egyszerű, házias süteményt..
Hozzávalók.
Kelt tészta: 3 dl tej, 3 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 1-1 tk só, cukor, kb 500 g liszt:
/pizza tészta
Töltelék:
2-300 g rebarbara, 5-10 dkg nádcukor, 1 lime leve, héja, fél rúd fahéj, fél vaníliarúd
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése