2010. október 1., péntek

Nagymamám meggyes pitéje

Vidéken töltöttünk sok nyarat, mint általában a pesti gyerekek, két kedvenc íz maradt meg számomra
a nagymamám főztjeiből, az egyik a tejes zöldbabfőzelék, azóta sehol sem ettem hasonlót, én is próbálkozom,
de nem olyan. A másik a meggyes pitéje, mely szerintem a legkönnyebb, de mégsem ugyanaz az állagú, színű
és ízű. Egyik nap sikerült egy hasonlót megsütni, de hamar elfogyott , így nem tudtam fotózni. Most meg
egy grízeset mutatok, ennek a textúrája jobban ki is jön a képeken . Hozzávalók:
  • vaj, cukor, tejszín, tojás, gríz, vaníliás cukor, meggybefőtt
Kicsit állni hagyom, aztán sütöm, igazi házi süti  íze lesz a tejszíntől és a vaníliától.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése