körtét, és utána néztem, miket lehetne, ami megfogott a lefordított karamellás tetejű. Aztán hozzátettem
a kávét, így kétfélét sütöttem egybe. A körte egy olyan őszi gyümölcs, ami nem mindig és nem mindenkinek
ízlik, ezért nem is egy tömeg gyártásra felhasznált sütikbe rakják. Lásd: almás rétes (nem körtés), almaszósz
(nem körteszósz) stb. sorolhatnánk. Természetesen sokfélesége és minősége is fontos tényező.
Persze a kedvenc pite sütőformámba tettem és ebből könnyen kifordítható. Ez az egy dolog okozhat nehézségeket.
Hozzávalók:
- karamellizált cukor, körte
- 2 tojás, 1.5 dl cukor, 1 zacskó vaníliás cukor,
- 1.5 dl olaj
- 3 dl liszt sütőporral
- 2 dl joghurt
- 1 evk kávé vízben feloldva
Ha picit hűlt, akkor kifordítjuk és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése