2010. október 4., hétfő

Hétvégi kényeztetés

Már megint nagyon finomakat ettünk: Tatárbifsztek. A párom kedvence. A pirítós illata az egész lakásban
melegséget, és hangulatot hoz. A bélszínt csak össze kell keverni a választott hozzávalókkal , persze az állás,
összeérés fontos. Mi főételként fogyasztjuk, szerintem ezután már csak egy jó édesség dukál.
Hozzávalók: bélszín, vöröshagyma, só, bors, paprika, tojássárga, mustár, ketchup (olívaolaj, worcester szósz)

Csoki mousse
Amikor az egyik kedvenc blogomat nézegettem, feltűnt, mennyire szépen fotózható a füge. Nekem is
muszáj volt vennem és fotókat csinálni, mert ez teljesen kimaradt a gyümölcsök közül. Hihetetlenül érdekesnek találom, mert a színe, formája egy édességre mutat, de belül pedig kicsit savanykás, magos
kis csoda. Most villant be a Sárkánygyümölcs Thaiföldön: nagyon hasonló.
Szóval a fotózás szülte az alkalmat, hogy kipróbáljam a csoki mousset fügével. Fantasztikusan jó párosítás.
Nagyon boldoggá tett az újítás ereje és sikeressége.
Már ezer éve nagy csodálója vagyok a mousse-oknak, de eddig egyszerűbb volt megvenni.
Hozzávalók: étcsoki, vaj, tojássárga, cukor, tejszín, rum
A felolvasztott vajas csokiba belekeverem a cukorral jól kikevert tojássárgákat, aztán szépen felvert
tejszínhabot. 2 óra hűtés után maga a tökély.
A fügével azért is passzol, mert nem lesz túl tömény és kiegyenlíti az ízlelőbimbóinkat.











,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése