Egy igen kedves felhívásba ütköztem Zizinél, aki a 45. Vkf rendezését bonyolítja, szerencsére nem volt nehéz dolgom kiagyalni, mit is főzzek, mert nagyon a tök van nálam első helyen mostanság.
A sütőtök emléke a téli hazatéréseimmel kapcsolatban maradt meg, úgy belépni a hideg utcáról, hogy meleg friss sütőtök illata lengi be a konyhát, számomra mindig kellemes emlékeket hordoz.
A mostani ételt már jó rég ki szerettem volna próbálni, és többször is a fejemben volt, de ez adta meg a végső löketet. Furcsa, de mint húsevő, egyáltalán nem okoz gondot, hogy hús nélkül főzzek és egyek, szerintem kifejezetten jó, ha pár napig nem eszünk, csak zöldség-gyümölcs kombinációt.
A zöld curry paszta már szerepelt nemrég, és a gnocchi is a kedvenceim közé sorolható, ezért szerettem volna végre egyben is kipróbálni.
Hozzávaló: kb50 dkg sütőtök (sütőben jól megsült), liszt (amennyit felvesz és jól gyúrható, formázható lesz), só, bors (színes) /Nem kell hozzá tojás, így még vegább!/
Mártás: 1 nagy gerezd fokhagyma (dundi), olívaolaj, 2 evőkanál zöld curry paszta, 2 dl kókusztej, sok petrezselyem
A végeredmény? Édes és csípős egyszerre...mmm!
Imádom, hogy minden blog narancssárgában pompázik a sütőtöktől, nagyon klassz a színe.
VálaszTörlésGyönyörű színe van!:-)
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám!!!
VálaszTörlésAz egyik kedvenc színem a pink mellett a narancssárga, élőben még szebb volt!
VálaszTörlésSzép színes a tányér tartalma, jól néz ki!!!!
VálaszTörlésImádom a tökös ételeket, de én még sütőtökből nem készítettem, egyszer egy maffin kivételével.:))
Igazán finom és guszta tálalás
VálaszTörlésKöszönöm !:)
VálaszTörlésEzt a gnocchit a mártás miatt teszem el, nagyon remek!
VálaszTörlésAsszem vissza fogok hozzád járni!
Örülök,hogy tetszik!:)
VálaszTörlés