Nemrég, pár napja vettem észre a VKF 41. kiírását Mézigörl-nél, melyben természetesen a MÉZ-nek kell
szerepelnie! Mivel szeretjük a mézet, mindenben el tudom képzelni, ezért máris belecsurgattam a következő
bonbonba, melyet még sosem ettem-készítettem.
Ez is premieres! Örülök, hogy még pont időben azaz ma befuthatok vele, persze virtuálisan...
Először ez is mandulakrémesnek indult, de aztán gondoltam egyet és dióval is kiegészítettem, persze ez el is nyomta a mandula ízét. De nem bánom, mert isteni lett!
5 dkg cukrot karamellizáltam, beledobtam (most) darált diót, de a tört , nagyobb darabos még jobb, pirított, tört mandulát összesen kb 10 dkg-nyit, kb. 1 dl tejszínnel felöntve, 2 evőkanál mézet, 1 kanál vajat hozzáadva olvadásig melegítve, majd hűtőben csücsültetve megvártam, amíg tölthettem a csokiburkokat.
Olvastam egy receptet rozmaringgal, de csak a felébe mertem tenni, mert a többiek mit szólnak majd hozzá....:)
Érdekes, és valahogy mégis passzol a dióhoz, igazi különleges csemegét lehet pár levélkével bolondítani.
Fantasztikus a csoki, hát még a képek:-))
VálaszTörlésÉn még nem mertem sem borsot, sem más ilyen fűszert a csokiba tenni, mert félek, hogy nem ennénk meg.:-))
Én is félve tettem bele, de tényleg jó vele, ugyanis az elsőt a fiam kóstolta meg és hirtelen nem is tudta, mi az, mentának hitte.
VálaszTörlésUgyanúgy, mint minden fűszerrel, inkább óvatosan, mint bármely ételben, semmiben sem szabad, hogy elnyomja az ízeket! Nem?
Köszönöm!:)
Én ilyen kipróbálós vagyok!
Én is nagyon szeretem a diót bonbonban, jó ötlet hozzá a rozmaring!
VálaszTörlésKöszönöm Erinacea!:)
VálaszTörlésErika!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár egy kis meglepi:-)
Persze nem kötelező, csak ha akarod:_))
KÖSZÖNÖM SZÉPEN !
VálaszTörlésJó érzés, hogy rám gondoltál!:)
Szia,
VálaszTörlésUtólagos engedelmeddel felvettem a blogod a gasztro.blog.hu-ra, hogy többen olvashassanak. Ha nem szeretnél ott megjelenni, kérlek jelezd a gabojsza@gmail.com címen:-)
Köszönöm, persze oké!
VálaszTörlés