Ezt a fincsi vacsorát találtam ki egyik nap, miután (persze) egész nap nem ettem és iszonyú éhesen hazaestem.
Nagyon klassz és gyorsan el lehet készíteni! Szeretem a pikáns ételeket, így természetesen nem idegenkedek a savanyú uborkától sem benne. Nagyon meg lettem dicsérve, mert kb 15-20 éve nem ettünk ehhez hasonlót, ami igen csoda, ugyanis régen ez a fajta étel minden étteremben, háztartásban előfordult.
Hozzávalók:
fél kg pulykakocka, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg szalonna, 1 fej hagyma, só, bors, cayenne bors, paprika, majoranna, babérlevél,1 kanál liszt, (most) picit csípős savanyú uborka, csíkokra vágott sonka, tulipán paprika, barbecue szósz, víz
(saját barbecue: barna cukor, ketchup, szójaszósz, chili paprika, fokhagyma, víz, hagyma, almaecet, Worchester, mustár, bors, só)
A húst a hagymákkal és szalonnával együtt lepirítottam, megfűszereztem, ráhintettem a lisztet, majd felöntöttem, amikor puha, 5 percre még az uborkát és sonkát is belefőztem.
Mi most rengeteg savanyúsággal és fehér kenyérrel tunkoltuk, majd kipukkantunk...
Ezt a számomra új és csodálatosan szép tulipán paprikát muszáj volt feltennem, mert sajnálom, hogy nem akkor találtam, amikor virágos ételeket kellett kitalálni, Tényleg olyan, mint egy virág, és még csípős is!:)
Örülök, hogy rajtam kívűl mások is szeretik a pikáns, csípős ételeket. A paprika egy a sokféle chili közül, s Mexicóban honos, a neve: Rare Ubatuba Cambuci Pepper.
VálaszTörlésHa meglátogatod a blogomat, több bejegyzést is találsz vele kapcsolatban. Ha elülteted néhány magját, neked is lehet saját termésed.
A tokány egyébként gusztára sikeredett.
Köszönöm a hozzászólását, igen, én már csaknem túlzásba esek a csípős ételek fogyasztásával (sajnos!).
VálaszTörlésMint a múltkor is (thai rákleves), most is megyek és megnézem a blogot!:)
Nekem is van ilyen csípősöm, nagyon szép, saját termesztés:)
VálaszTörlésHobbychef, köszi a nevét:)
De jó (Neked), akkor csak én nem láttam még ilyet!:)
VálaszTörlés