Ezt a finomságot a SAD X. alkalmára készítettem!
Cím: A bennem rejlő cukrász!
Az volt a furcsa, hogy ha cukrászdára gondoltam, egyből egy régi kedvencem villant be, méghozzá a
csoki mousse (a Horváth cukrászdából ,kb 10 évvel ezelőtt kezdtem el odajárni, és akkor még nem tudtam, hogy ilyen egyszerű mousse-t előállítani!). Szerettem a formáját és természetesen az ízét is.
Most pohárba raktam, mert annak olyan más hangulata van! Kicsit ünnepélyes, mégis kényelmes,otthoni, azaz nem követtem a cukrász hangulatot.
Bár fehér csoki mousse-t talán nem is láttam még cukrászdában, arra gondoltam, miért is ne házasítanám egybe a sült sütőtökkel.
Zseniális, rég éreztem ilyen kirobbanóan tökéletes ízkombót!
Ezt feltétlenül el fogom még készíteni!
Hát ezért szeretem az ilyen megmozdulásokat, mert kipróbálhatok olyanokat , amik eddig eszembe se jutottak, és hihetetlen , milyen jópofa dolog új kreációkon dolgozni!
Hozzávalók: 10 dkg fehér csokoládé, negyed sült sütőtök, 3 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 tojás fehérjehab (legközelebb kihagyom!), 3 kanál barna cukor, 2 kanál méz, fél narancs leve, héja, házi narancs likőr ( elhagyható), 2 dl tejszín(hab), ízlés szerint fahéj, gyömbér, dió,
a tetején pedig fehér csoki golyó (ez már csak a nagyon édes rajongóknak!)
Nagyon tetszik ez az ötlet:)
VálaszTörlésMiért hagyod el a tojásfehérjét? Tapasztalat...
Most úgy éreztem, azért nem lett elég tömör!:)De lehet hogy nem volt időm kivárni, amíg jobban összeáll...
VálaszTörlésIgazi sütőtök kavalkád van a neten. Ez a mousse fenomenális!!
VálaszTörlésIgen, erre utaltam, hogy én még nem tudom unni...!
VálaszTörlésHmmmm, ez nekünk is nagyon bejönne! Talán meg is lepem vele a férjem, egyik nap! :)
VálaszTörlésNálunk sajnos Ő nem szereti a sütőtököt, de én annál inkább!:)
VálaszTörlés