Télen mindig korán eszembe jut, mennyi mindent kellene még készítenem karácsonyra!
Most a Segítsütikből megmaradt epreket szeleteltem bele ebbe a kis olasz kekszbe, mert még ilyen sem volt!
Nekem melegen a gyengém és ezzel a csokival , de persze akár egy hónapig is eláll dobozban! (De addig úgysem marad meg!:))
Ezt a finom kis kekszet is immár két éve a karácsonyi édességek közé sorolom, nagyon jó ajándékba, vendégvárásra, vagy csakúgy kávézás, teázás mellé.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél marék mandula, fél marék pisztácia, 5 dkg étcsoki (70 %), 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1-1 kk sütőpor /szódabikarbóna, citrom reszelt héja, csipet só, fahéj, vaníliás cukor/ vanília rúd belseje, szárított / kandírozott eper
Ez nagyon tetszik:) Már többször terveztem cattuccinit sütni, még eddig nem jött össze. Ehhez már csak a kandírozott eper hiányzik, be fogom szerezni.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, biztosan ízleni fog!:)
VálaszTörlés