Tésztafaló erdőlakó című művem ez lenne a VKF 52.felhívására:
Diós- zabpelyhes bundás vargánya ,
köret Vargányás- kecskesajtos töltelékes krumplis derelye
Ez az én bajom mostanában: mindig megsajnálok valakit, akinél vásárolok.
Most éppen a piacon a gombáknál, hogy vigyem még el ezeket is, és persze hogy elhoztam, így legalább többfélét főzök belőle.
Ez az egyszerű rántott gombának készülő csak a krémlevese, és a rizottója, illetve a derelye után jutott eszembe.
De természetesen nem sima panírral készítettem, mert nekem muszáj valamit belecsempésznem!
Nagyon ízletes volt a mandula ill dióban hempergetett húsok panírja, ezért így készítettem el most is!
Hozzávalók:
3 nagy vargánya kalap, só, frissen őrölt bors, 2-3 tojás, liszt, zsemlemorzsa helyett: zabpehely, tört dió (olajon kisütöttem)
Derelye: 40 dkg főtt krumpli, só, bors, 1 tojás, liszt (amennyit felvesz), de lehetett volna csak liszt és tojás alapú tészta is, viszont akkor nem ennyire lágy és ízletes
Töltelék: 1 marék vargánya, só, bors, dióolaj, olívaolaj, fokhagyma, póréhagyma, dió, fűszeres kecskesajt
Öntet: Parmezán, tejföl, fokhagyma + a töltelék maradékával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése