A nem túl édes sajttortákat hihetetlenül feldobja egy kis piros, szósz, mégpedig tavasz lévén : eperszósz!
A sajttorta (sajnos) kezd nálunk mindennapivá válni, mert túl sokszor sütök (lásd csokis-epres),
de minid máshogy.
Viszont teljesen rákattantam a nádcukorra, úgyhogy csak ezzel készítem legújabban az édességeket, mert hihetetlenül más, karamelles, mély ízeket kölcsönöz mindennek!
Én nem tudom megunni, de azért még eperszósszal bolondítottam meg, amivel jobban csúszott a többieknek is!
Hozzávalók:
kb 200 g zabpehely, 3-4 kanál barna nádcukor, 10 dkg vaj
25 dkg mascarpone, 1-2 dl tejföl, 2 tojás, 3-4 kanál méz, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 5-10 dkg tejcsoki (most Milka buborékos),
Eperszósz: eper + nádcukor
Most sem sütöttem elő a zabpelyhet, viszont kicsit állni hagytam, így felszívott a krémből sok folyadékot, és puha lett , nem ropogós!
Nagyon jól hangzik:) Mi is nagyon szeretjük a sajttortákat és az eper most nálunk is mindenbe bele kerül.
VálaszTörlésÉn is mindenbe teszek, amíg lehet!:)
VálaszTörlés