A sok epres előtt-között egy kis ananász-kókusz páros következik!
Mint láthatjátok, van egy kedves oldalam, Piszke, ahonnan ez a recept alapötlete jött.
Megörültem neki, mert maradt egy üveg sűrített tejem,(cukrozatlan), és valahogy nem találtam ki semmit hozzá, így kapóra jött ez az egyszerű sajttorta recept, amit tudjátok , mellesleg igen kedvelek!:)
Természetesen picike változtatásokkal jött létre, mint általában minden recept.
Hozzávalók:
Alap: g teljes kiőrlésű kakaós keksz, 10 dkg vaj
Tojás nélkül krém:
kb 300 dl cukrozatlan sűrített tej, kb 300 g mascarpone, 5 kanál méz/ barna nádcukor, 1 kanál vanília esszencia, kb 1 citrom leve
Az én változatom a dúsításra:
1-2 szelet (friss) ananász felkockázva (ezt a kekszes masszára tettem), 5-5 dkg kókuszreszelék (ezzel megszórtam az ananászt is a krém előtt, és a végén a kisült tortára is), 50 g étcsoki vajjal összeolvasztva
De ezen kívül persze lehet bármivel: csokival, bármilyen gyümölccsel gazdagítani.
Gőzfürdőben sütöttem kb 30-40 percig, becsomagolva fóliával, de sajnos nem vártam meg, langyosan pedig szinte vághatatlan, ezért hagyjuk kihűlni !
Másnap teljesen összeállt , összeért és tökéletes állagú és ízű lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése