2013. július 28., vasárnap
VKF 58.Egészséges strandétkek
A mostani VKF. 58. a Tearoom csapat ötlete alapján egy igazi nyári, közös tengerparti piknikezés lett..
Imádom ezt az érzést, amikor gyönyörű tengerparti sétányokat, homokos strandokat látok (akár képen is!)!
Kedvenc blogger társamnál: Praliné Zsuzsinál leltem a kiírásra, és mivel hozzá mindennap benéznék (ha nyitsz valahol, szóljál!!) , ezért kedvet kaptam én is egy recept beküldéséhez.
Talán tavaly írtam egyik komenthez, hogy nálam minden nap más, természetesen idény (és kedv) jellegű ételeket lehetne fogyasztani.
Mondhatnám, amilyen az időjárás, olyan lenne a választék!:)
Hiszen régen is, ha jó fogás volt, sok hal, akkor azt fogyasztották, úgy gondolom ez lenne a hely varázsa, na meg hogy minden egyedi, rusztikus és finom lenne!
Ötletek: Céklafasírt, roston sült zöldségek, halak, jeges hűsítő koktélok, piték, friss saláták,
de a mai kínálat a tengerparti hangulathoz ezek :
- fűszeres csirke és rák nyárson (ananásszal),
-utána pedig ananász-rebarbara-ribizli koktél
Hozzávalók:
fejenként 2 nyárs csirkemell (esetleg comb) és garnéla, ananász
pác: só, bors, paprika, fokhagyma, chili, lime, bazsalikomlevél (aprítva) cayenne bors, szechuáni bors, olívaolaj
Alkoholmentes Koktél /Smoothie/:
1 szelet ananász, 2 marék fagyasztott ribizli, fél szál főtt rebarbara, ízlés szerint méz (én nem tettem bele!) , kókusztej, lime, díszítés bazsalikomlevél és kókuszreszelék
Címkék:
ananász,
csirkemell,
grill,
nyár,
nyárs,
piknik,
rák,
rebarbara,
ribizli,
tenger,
tengerpart,
VKF 58.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése