2011. március 8., kedd

Churros fahéjas cukorral

Még nem jártam Spanyolországban, de nagyon szeretnék eljutni! Imádom az ételeiket, boraikat
és a tájait is.
Ezt az elsőként elkészített fánkját most sütöttem csak meg , nőnapi nasiként, illetve ,hogy ne csak a nők kapjanak valamit...

Recept: 125 dkg liszt, 2,4 dl víz, 10 g vaj, 3 tojás(elhagyható)
kb 4 dl olaj a kisütéshez, és sok-sok fahéjas porcukor a hempergetéshez.
A sós-vajas vizet felforraltam, belekevertem a lisztet és lassú lángon masszává sűrítettem,
nyomózsákkal a forró olajba nyomtam , és ha kezd barnulni, kivettem, majd beledobtam a fahéjas cukorba.














2 megjegyzés:

  1. Spanyolország csodálatos, egy hónapig utaztunk pár éve a családdal, 9700 km, felejthetetlen volt.
    Ilyen churrost sütöttem én is nemrég:-)
    Csodásak a fényképeid:-))

    VálaszTörlés
  2. Dejóó!
    Köszönöm a dicséretet!

    VálaszTörlés