2011. január 2., vasárnap

Gesztenyefelfújt csokival

Tavaly gesztenyetorta volt karácsonykor, most inkább erre az utolsó hétre tartogattam a gesztenyemasszát.
Nagyon egyszerű és laktató édesség lesz belőle: a  ( 25 dkg) masszát összekeverem 3  vaníliás cukros tojássárgakrémmel, végül a felvert fehérje habjával. Kis tálkákba halmozom, majd rumos olvasztott fekete csokit csorgatok a közepébe és ismét a gesztenyemasszával befejezem. A sütőben kb 15 perc alatt megsül és tartalmas,
de nem túl édes édességet kapunk.
Lehet tejszínhabbal, vagy meggyel is tálalni!







3 megjegyzés:

  1. Ez a recept szó szerint szerepel a No salty-ban, alkotója (mesterszakács) megnevezésével...

    VálaszTörlés
  2. Lehet, sőt, még újságokban és könyvekben is szerepel, mármint ha lapozgatsz...!
    Ha készítettél volna valaha, tudnád,hogy így
    kell készíteni a felfújtakat, ez nem újdonság.

    VálaszTörlés
  3. Szia Névtelen!
    Megnéztem , tényleg van egy recept ott is ,
    hobbi szakácstól. (pontosítás)
    Szerintem, más is elkészítheti ugyanazt, nem
    olyan nagy gond ez.

    VálaszTörlés