2010. december 22., szerda

Gyümölcskenyér 2.

Nekem ez az igazi! Nálunk is a bejgli a fő és elmaradhatatlan süti karácsonykor, de a német karácsonyi kalács is része az ünnepnek. Már régebben, december elején el lehet készíteni, fóliában érlelni karácsonyra.
Most kezdtem el sütögetni, és valószínű, hogy egy kis ajándék is lesz belőle.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 g élesztő, 50 g cukor, csipet só, 1 tojás, kb 2 dl tej, 200 g vaj,
 0.5 tk fahéj, kardamom, 100 g mazsola, rum, 100 g mandula, 50-50 g cukrozott citrom,- narancshéj .
Kelt tésztát készítünk, nagyon jó, ha van időnk 3 órát keleszteni és utána sütjük meg,
majd vajjal meglocsoljuk és porcukorral meghintjük. Alufóliában több hétig eláll!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése