2010. december 20., hétfő

Forralt boros muffin

Íme a recept, ami aznap készült, amikor a gyógyító meleg ital is.
Ki kellett próbálnom, de csoki nélkül mit sem ér!
 Szerintem sokkal ízesebb ha a tésztájába tesszük a finom fűszereket.
A muffin könyv alapján: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 dl bor, 5 dkg étcsokoládé, 1 kk sütőpor, 1 kisebb fahéj rúd, 2-3 szegfűszeg, 1 citrom héja, só.
 A bort a cukorral , fűszerekkel felforraljuk, lehűtjük.
A vajat a cukorral, sóval habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét felverjük habbá. A lisztet összevegyítjük a reszelt csokival, sütőporral.
A leszűrt forralt bort apránként a tojásos masszához adjuk, aztán a lisztes keveréket is belekeverjük,
végül a tojások habját is óvatosan beleforgatjuk





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése