Idén nem is akartam zserbót csinálni, helyette a Fatörzs tortát terveztem, de úgy alakult , hogy
elkészítettem egy bonbont, azután a zserbót, és kipróbáltam belőle a bejglit is.
Szerintem nagyon egyszerű és finom, ha este lett volna még időm és kedvem,
lehet, hogy még csokival is bevonom. És akkor aztán tényleg beájultak volna!
Így is lett sikere! Dugdosnom kell, nehogy elfogyjon karácsonyig!
A töltelék tehát: aprított aszalt sárgabarack beáztatva narancslikőrbe és összekeverve cukros dióval.
(persze lehetne még lekvárt, rumot is keverni a töltelékbe)
A tészta: 35 dkg liszt, 15-15 dkg zsír, margarin, 1 tojás, só, 10 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, pici tej.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése