2011. május 7., szombat

Bor és sajt

Az első bor, amit ittam: édes vörös bor volt, akkor az édessége miatt tudtam meginni, és valószínű, hogy ezért ízlett, évekig, ez számított "finom"-nak.
Utána amikor nálam idősebbek felhívták a figyelmemet, arra, hogy
ezek nem minőségű borok, addigra már volt kedvem az igazi borokat is megkóstolni.
Ezek természetesen a száraz borok, melyek azóta tényleg ízlenek, bár nagyon sokat számít tartásuk,
hűtésük, érlelésük.
Mára már inkább a gyümölcsös, tiszta , fehér száraz borokat részesítem előnyben, kivétel természetesen a Tokaj vidékről származó (aszú, szamorodni) borok, melyek tényleg egyedülállóan különleges ízhatásúak és kitűnőek desszertek mellé.

Amikor Csak a Puffin ismét bejegyzést tett közzé, rögtön jelentkeztem, mert érdekel a téma is, és a különböző megoldások. Immár a második fotós játékot, mely nem jár nyereménnyel, mégis rengetegünket foglalkoztat, a téma ismét klassz: bor és sajt.
















2 megjegyzés:

  1. Örök téma. S választék széles. Kenhető, kecske, juh,penészes, rúzsos sajtok, és még folytathatnám. A sajthoz illik a bor. Viszont nem minden borhoz illik a sajt. például a vörösborokhoz kevésbé. A fehér félédesekhez viszont kiváló.

    VálaszTörlés
  2. Igen, és a szőlő, dió, alma stb...

    VálaszTörlés