Kedvenc külföldi oldalamon találtam , a málna imádónál, de mivel én eper fun vagyok, ezért kötelező jelleggel epres creme brulee-vá alakítottam át.
A karamell réteget lehagytam, a cukor minimalizálása miatt, de természetesen igazán klassz lehet vele.
A hozzávalók : 1,5 dl tej, 1.5 dl tejszín, 3 tojássárgája, 1 tojás, kb 3 kanál cukor, 1 rúd vanília, egy marék eper,1 citrom reszelt héja.
A tejszínes tejet felmelegítettem a vaníliarúddal, aztán a tojásokat a cukorral elkevertem és hozzáöntöttem a vaníliás tejszínhez, az epreket átpasszíroztam a citrom héjával, és ezt is beleforgattam a tojásos lébe.
Vízgőzben 15-20 percig sütjük, formától függően és a végén karamellizálhatjuk pár kanál cukorral a tetején.
Nagyon kellemes, igazi finomság!
Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésNekem az íze finomabb, mint a kinézete!:)
VálaszTörlés