A franciák tartalette-nek hívják, mi pedig omlós tésztának.
Egyszerű és finom! Régebben készült már nálam málnás változata, ami nagyon bejött, ezért tovább kísérleteztem, pontosabban téliesített változatát sütöttem meg!
Hozzávalók:
Eredeti recept:10 dkg vaj, 20 dkg liszt,cs só,2 kanál barna cukor, 3 kanál hideg víz
Most (mirelit) leveles tészta
Töltelék: (frangipane, mandulás krém)10 dkg barna cukor, 10 dkg vaj; 10 dkg mandula, 1-2 tojássárga, 1 k házi vanília eszencia
( ezeket jól kikeverem és az elősütött tésztára öntöm, majd vissza a sütőbe)
1 gránátalma ( csak a végén díszítésnek), 3 narancs, 1,5 bögre víz, 0,5 bögre cukor, 1 rúd vanília, 2 k méz
( a narancs szeleteket ebben a vaníliás szirupban főztem, amíg el nem főtt a víz teljesen, a kisült tortára halmozom))
Legközelebb este nem sajnálom az időt, és maradok az eredeti finom omlós tészta mellett, és kisebb
adagoknál!
Így egy igazi tömény tortát kaptam, sőt jól jött a kicsit sósabb alaptészta, mert nagyon édes lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése