2013. január 3., csütörtök

Újévi rusztikus karamellás diótorta

Sok-sok diósat szerettem volna készíteni, illetve egy részük sikerült is, de nem akartunk rosszul  lenni a sok édességtől, ezért e za torta újév első napján készült.

Most sem sikerült teljesen egyszerűre sütni, ahogy eredetileg szerettem volna (!:)), mert nem sima diókrémet, hanem karamellás krémből raktam bele tölteléket.

A tejszínhab azért rusztikus, mert igazából csak a tömény torta lazítására szolgált, na meg persze, mert imádjuk!

Hozzávalók:
3 tojás+ 3 tojásfehérje habbá verve, kb 10 dkg cukor, 1 dl olaj, 15 dkg darált dió, 1 vanília rúd belseje / vaníliás cukor, kb 15 dkg szitált liszt
Krém: 3 kanál cukor, 2 kanál melasz / méz, 5 dkg vaj, 1,5 dl tejszín (ebből karamell szószt készítünk, majd hozzáadjuk a diót), kb 15 dkg darált dió , végén 10 dkg vaj
Díszítés: 2dl habtejszín, 1-2 kanál zselatinpor, 1-2 kanál porcukor, olvasztott csoki / házi csokiöntet














4 megjegyzés:

  1. Óhhh, az a lecsorgó csokiöntet.....Gondolom nem maradt egy szelet sem belőle! :)

    VálaszTörlés
  2. De igen, és nekem kell megenni....!:) Igazán kár, hogy nem tudsz segíteni,mert már tényleg el kellene kezdeni fogyózni!:))

    VálaszTörlés
  3. Erika, az elkészítés módját sehol sem írod...szándékosan?

    VálaszTörlés
  4. Nem, vagyis szeretek gyorsan és röviden írni-sütni : tehát a hozzávalókat abban a sorrendben, ahogy leírtam , illetve a karamell szószt pedig már annyiszor készítettem, majd legközelebb bemásolok egy linket!:))

    VálaszTörlés