2013. január 11., péntek

Avokádós karfiol krémleves

Tápláló, finomságos és egyszerű leves készült, mert már nagyon vágytam egy zöldség levesre!
Most karfiolt vettem, mert már jó rég nem ettünk, de mivel volt otthon egy árva avokádó,összepárosítottam őket! Nagyon krémes kellemes leves.

Hozzávalók: 1 fej karfiol (puhára főzve sós vízben), 1 l víz / alaplé, só, bors, cayenne bors,chili (elhagyható) színes bors, 1 avokádó, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, ízlés szerint pici citrom leve, dióolaj, dió

Összeturmixoljuk (én szeretem, ha nem teljesen pürés, kisebb karfiol darabkákkal), majd tálaljuk, ha lett volna időm, még valami sajtos gombócot főztem volna bele szívesen!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése