Ebből először mártogatóst, kenhető krémet gondoltam, aztán sajt szószt , végül ez a kis keksz lett belőle.
A sok édesség után igen jól jön ez a sós keksz!:)
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt (lehet picit több is, mert sosem mérem) 5-10 dkg rokfort/ kék penészes sajt, 1 tk só, sáfrányos szeklice/ fekete hagymamag (Nigella)
Összemorzsolás, gyúrás után szép kis rudat formázunk , és berakjuk a hűtőbe 1 órára, vagy egy éjszakára , ha megkeményedik lehet vágni belőle szeleteket, megsütjük és hamm, megesszük!:)
Húúúú, de jól hangzik! Ide vele! Na jó, a receptet is elmentettem, biztosan ki fogom próbálni! Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy örülsz!:) Nekem nagyon izgalmas, ízes keksz, főleg a hagymamagos, viszont a sáfrányos meg olyan szép!
VálaszTörlés