2011. február 15., kedd
Kéksajtos körteleves
Szerintem ez őszi levesként besorolható, mégis jólesett a tavaszt várva is. Bármilyen gyümölcs jöhet!
Flat Cat- nél találtam ezt az igazi ínyenceknek való levest, annyit motoszkált az agyamban, amíg el nem készítettem. Kaptam nagyon finom körtét és máris kész lett. Egyszerű , pikáns, különleges!
Én inkább bátraknak javaslom csak, nem mindenkinek!
A recept, melyet persze egy picit változtattam:
1 kis fej lila hagyma (szeretem , hogy édesebb, a vörösnél), 2 db körte, pici só, bors, 1 szegfűszeg, fél
liter víz/húsleves, 1-2 dl fehérbor, kb 5 dkg Danish Blue kéksajt, 5 dkg mascarpone.
Nem készítettem pirítóst, de biztos finom lehet azzal is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésBizony, bizony!
VálaszTörlésKék sajtot mindig mindenben megeszem...